Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Χωριά

Αν θέλετε να ζήσετε τη μαγεία της Κέρκυρας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποια από τα χωριά της. Με τα πόδια, με άλογο, με ποδήλατο, με μηχανή ή αυτοκίνητο αφήστε για λίγο τις πολυσύχναστες ακρογιαλιές και βουτήξτε σε τούτη τη γνήσια Κέρκυρα. Αυτή ξέρει να ανταμείβει τους εραστές της.

Περισσότερα από 100 χωριά και οικισμοί βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον των νησιών της Κέρκυρας των Παξών και των Διαπoντίων. Ανάλογα με την εποχή που κατοικήθηκαν παραπέμπουν στο Βυζάντιο, την εποχή των Ενετών αλλά και στη λαϊκή αρχιτεκτονική του 18ου,19ου και 20ου αιώνα ενώ που και που ξεπροβάλλουν ευρήματα από την αρχαία ή τη Ρωμαϊκή εποχή.

Κεφαλοχώρια, ψαροχώρια, οικισμοί μεταναστών ή Ελευθεριωτών ιδρυμένοι με χρυσόβουλα Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και Δεσποτών. Κέντρα παλιών ισχυρών οικογενειών ή φωλιές απελπισμένων βιοπαλαιστών, τα χωριά και οι οικισμοί της Κέρκυρας έχουν να σας ψιθυρίσουν ιστορίες από τα παλιά, με πειρατές, φοροεισπράκτορες, αρχόντους και δούλους, κατακτητές και σωτήρες, ανθρώπους και Θεούς.

Τα πετρόκτιστα σπίτια, η κλασική πλατεία με τα καφενεδάκια, οι φροντισμένες εκκλησίες αλλά προπάντων οι φιλόξενοι, γλυκύτατοι άνθρωποι θα σας γοητεύσουν και θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας.

 Άγιος Ιωάννης
Click to Enlarge,Άγιος Ιωάννης Μόλις 7 χλμ. δυτικά της Κέρκυρας πάνω στο δρόμο που οδηγεί σε μερικές από τις πλέον φημισμένες παραλίες του νησιού (Αγιος Γόρδιος, Γλυφάδα, Ερμονες) θα συναντήσετε το χωριό του Αγίου Ιωάννη. Κάντε μια στάση στο χωριό με την ήσυχη μικρή πλατεία και το γραφικό ταβερνάκι του Κώστα που έκλεισε 100 χρόνια λειτουργίας (πρωτολειτούργησε το 1908). Εδώ τα βραδάκια μαζεύονται ποδηλάτες από τη Βόρεια Ευρώπη αφού το χωριό αποτελεί βάση για ποδηλατικό τουρισμό.
 Δείτε περισσότερα ...

Αγιος Ματθαίος
Click to Enlarge,Αγιος Ματθαίος

Γραφικό μεγάλο χωριό με παλιά και νέα κτήρια. Ενας πλακόστρωτος δρόμος οδηγεί στην Μονή του Παντοκράτορα, στην κορυφή του λόφου και  στην "Τρύπα του Πελάου", μια σπηλιά που οι ντόπιοι λένε ότι επικοινωνεί με τη θάλασσα.

Το χωριό χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, μετά την επιδρομή του Μπαρμπαρόσα, ο οποίος κατέστρεψε το παλιότερο χωριό "Ζυγωνός" που βρισκόταν προς την εύφορη πεδιάδα κοντά στο κάστρο  του Γαρδικίου.  

Το κάστρο ανήκει στην περίοδο του Δεσποτάτου της Ηπείρου (αρχές 13ου αιώνα) και είναι  οκτάγωνο, με πύργους σε κάθε γωνία . Παρατηρήστε τα τείχη του κάστρου και θα ανακαλύψετε ότι σε αυτά βρίσκονται ενσωματωμένα μέλη και υλικά από αρχαίους ναούς.

Τα επώνυμα των κατοίκων μαρτυρούν ότι είναι απόγονοι των υπερασπιστών αυτού του κάστρου

Αγιος Προκόπιος
Click to Enlarge,Αγιος Προκόπιος

Πάνω σε ένα λόφο της κεντρικής Κέρκυρας, σε υψόμετρο 440 μέτρων, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Προκοπίου ένα χωριό με περίπου 400 μόνιμους κατοίκους και πάνω από 700 χρόνια ιστορία. Το όνομα του είναι πολύ νεότερο του ίδιου του οικισμού αφού για πάνω από πέντε αιώνες ήταν γνωστό ως "Ψωραροί" ή "Ψωραρού". Μόλις το 1936 οι ...


 Δείτε περισσότερα ...

Αφιώνας
Click to Enlarge,Αφιώνας

Το να ρθείτε στην Κέρκυρα και να μην επισκεφθείτε τον Αφιώνα είναι σα να περάσετε από τη Βενετία χωρίς να δείτε τα κανάλια και το Ριάλτο.

Το παραδοσιακό χωριό του Αφιώνα στεφανώνει μια χερσόνησο που περικλείει τον κόλπο του Αγίου Γεωργίου στη βορειοδυτική Κέρκυρα τριάντα πέντε χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιο της. Θα φτάσετε ύστερα από μία γραφική διαδρομή μέσα από χωριουδάκια και δάση ελιάς.


 Δείτε περισσότερα ...

Γάιος
Click to Enlarge,Γάιος

Ο Γάιος είναι μια γραφική παραλιακή κωμόπολη , πρωτεύουσα των Παξών. Το γραφικό της λιμάνι είναι κρυμμένο πίσω από δύο μικρά νησιά. Στο πρώτο, το "νησί της Παναγίας " ή " Νησάκι ", υπάρχει το όμορφο και ιστορικό μοναστήρι της " Παναγίας των Βελλιανιτών ".
Το δεύτερο νησάκι , ο "Άγιος Νικόλαος" σχηματίζει τον φυσικό κυματοθραύστη του λιμανιού κρύβοντας την πόλη και τα σκάφη από τα διερχόμενα πλοία. Πάνω στο νησί του Άι Νικόλα υπάρχουν δύο μικρές εκκλησίες, Ο Άγιος Νικόλας και ο Άγιος Ιωάννης και το παλιό ενετικό κάστρο (1423).


 Δείτε περισσότερα ...

Γαστούρι
Click to Enlarge,Γαστούρι

Το γραφικό χωριό που διάλεξε η Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Σίσυ για να βρει γαλήνη και κατάλληλο  κλίμα  που είχε ευεργετική επίδραση στην κλονισμένη υγεία της. Εδώ υπήρχαν οι εξοχικές κατοικίες πολλών μεγάλων Κερκυραϊκών οικογενειών. Ομως το παλάτι της Αυτοκράτειρας έδωσε νέα ζωή και πλούτο στο χωριό που σήμερα είναι γεμάτο από Αρχοντικά και θερινές κατοικίες του 18ου και 19ου αιώνα με μπόντζους, πορτόνια και περιποιημένες αυλές.


 Δείτε περισσότερα ...

Δουκάδες
Click to Enlarge,Δουκάδες

Στην Ανατολική πλευρά του όρους Ιστώνη, πλάϊ στο δρόμο Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα σε υψόμετρο μόλις 170 μέτρων βρίσκεται ο παραδοσιακός και καλά διατηρημένος οικισμός των Δουκάδων. Ενα χωριό σε απόσταση 20 χιλιόμετρων από την πόλη και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και περίπου 4 χιλιομέτρων από την Παλαιοκαστρίτσα. Ενα χωριό με ιστορία τουλάχιστον τεσσάρων αιώνων ...
 Δείτε περισσότερα ...

Επίσκεψη

Το ορεινό τοπίο του όρους Παντοκράτωρ με την πυκνή βλάστηση να εναλλάσσεται με γυμνές βραχώδεις εκτάσεις θα σας συνεπάρει καθώς ανεβαίνετε προς την Επίσκεψη, έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς στις πλαγιές  του βουνού.

Ανάμεσα σε δάση ελιάς, το χωριό έχει μεγαλόπρεπα αρχοντικά και γραφικά σπίτια, όμορφα καφενεία και σοκάκια με πέτρινα σκαλιά.

Τις Απόκριες γίνονται εδώ διάφορα καρναβαλικά δρώμενα, με αποκορύφωμα το βυζαντινό έθιμο του Χορού των Παπάδων.

Σελίδα:  1 2 3 ΕΠΟΜΕΝΟ


Χωριά  reviews:

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα

 Παρόμοιες