Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Αφιώνας
Click to Enlarge,Αφιώνας

Το να ρθείτε στην Κέρκυρα και να μην επισκεφθείτε τον Αφιώνα είναι σα να περάσετε από τη Βενετία χωρίς να δείτε τα κανάλια και το Ριάλτο.

Το παραδοσιακό χωριό του Αφιώνα στεφανώνει μια χερσόνησο που περικλείει τον κόλπο του Αγίου Γεωργίου στη βορειοδυτική Κέρκυρα τριάντα πέντε χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιο της. Θα φτάσετε ύστερα από μία γραφική διαδρομή μέσα από χωριουδάκια και δάση ελιάς.

Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not Publish Σε υψόμετρο 150 μέτρων προσφέρει μια εξαιρετική θέα του όρμου του Αγίου Γεωργίου, του όρους της Ιστώνης, των Διαπόντιων νησιών και του ανοιχτού πελάγους καθώς και ανεπανάληπτα ηλιοβασιλέματα.

Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not Publish Aπό δω θα ξεχωρίσετε ανάμεσα στο σύμπλεγμα των Διάπόντιων νησιών την ακατοίκητη βραχονησίδα "Πετρωμένο Καράβι" που μοιάζει με ιστιοφόρο που πλέει αιώνια στο πέλαγος και στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων. Σύμφωνα με τον Πλίνιο είναι το πετρωμένο καράβι των Φαιάκων ενώ εδώ οι ντόπιοι θα σας πουν έναν άλλο μύθο. Θα σας πουν για κάποια βασίλισσα "Παμφλαγώνα" που επικαλέστηκε τον Άγιο Nικόλαο για να τιμωρήσει τον άπιστο ιππότη άντρα της ο οποίος ξελογιάστηκε με κάποια βασιλοπούλα στην Αραπιά. Και τούτος ο Άγιος τιμώρησε τον άπιστο πετρώνοντας το καράβι του.

Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not PublishΑρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι το χωριό είχε πρωτοκατοικηθεί τον 6ο αι. π.X. αλλά εγκαταλείφθηκε για να ξανακατοικηθεί τον 6ο αι. μ.X. από Aβάρους (Mογγολική ή Oυνική φυλή).

Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not Publish Ένα μονοπάτι θα σας οδηγήσει κάτω στο ιστορικό δίστομο λιμάνι του "Πόρτο Τιμόνε". Το λιμάνι που έκανε Αυστριακούς αρχαιολόγους να υποθέσουν ότι ίσως εδώ βρισκόταν η Ομηρική Φαιακία του Αλκινόου. Το ίδιο μονοπάτι θα σας οδηγήσει στην ακατοίκητη χερσόνησο έως πέρα στη μικρή εκκλησία του Αγίου Στυλιανού, που αποτελείται από μια φυσική σπηλιά.

Στο δρόμο θα σας μεθύσουν τα ρείκια, το θυμάρι κι η θάλασσα ενώ  θα προσπεράσετε απομεινάρια άλλων καιρών, οχυρωματικά έργα και ερειπωμένες λιμενικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την αρχαιότητα ως τις ταραγμένες μέρες του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Στα εστιατόρια και τα καφενεία του χωριού θα απολαύσετε γεύσεις με τον κόσμο "κάτω από τα πόδια σας" .

Μην το χάσετε.

Κατεβάστε το  kml αρχείοlΚατεβάστε το kml αρχείοl
(Σώστε το αρχείο και χρησιμοποιήστετο με το google earth)

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο Πες την γνώμη σου


Αφιώνας  reviews:

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα

 Παρόμοιες