Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Ιστιοπλοϊα
Click to Enlarge, Ιστιοπλοϊα

Το Ιόνιο Πέλαγος είναι ο παράδεισος του ιστιοπλόου με τα ήρεμα, καθαρά νερά που την κάνει μια από τις ασφαλέστερες περιοχές ναυσιπλοϊ'ας στον κόσμο. Οι διακοπές με σκάφος στην Κέρκυρα και τα άλλα Επτάνησα είναι ιδανικές τόσο για τον αρχάριο όσο και για τον έμπειρο λόγω της γεωγραφικής θέσης που συνδυάζει την ομορφιά του τοπίου, τα πολλά αγκυροβόλια, το ήπιο κλίμα και την ύπαρξη ενός διεθνούς αεροδρομίου.

Το τοπίο είναι όμορφο με πλήθος γραφικά χωριά, πολυάριθμα φρούρια και οχυρώσεις από τους αιώνες της κυριαρχίας των Ενετών. Καλά προφυλαγμένοι κόλποι που περιβάλλονται από δάση πεύκου και ελιάς,  πολύβουες κοσμοπολίτικες πόλεις και απέραντες αμμουδιές όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να φάτε στις τοπικές ταβέρνες. Η ιστιοπλοϊα θα σας προσφέρει την ελευθερία να φτάσετε σε θέσεις που είναι απολύτως απρόσιτες οδικώς.

Sun, click to enlarge Τα νησιά ξεπηδούν μέσα από τα απαστράπτοντα γαλάζια νερά κατάσπαρτα από μικροσκοπικά χωριά, μερικά από τα οποία φαντάζουν λευκά σαν νεοσσοί φωλιασμένοι στις πλαγιές λόφων καλυμμένων με δάση ελιάς και κυπαρισσιών. Οι ντόπιοι, θερμοί και φιλικοί, πάντα έτοιμοι να καλωσορίσουν τους επισκέπτες με την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Ολόκληρη η περιοχή μυρίζει ιστορία.

Στους ομηρικούς χρόνους, η Κέρκυρα ήταν φημισμένη για τις ναυτικές δεξιότητες των ανθρώπων της. Ενδεικτικό το σήμα της που είναι η «Απήδαλος ναύς», δηλαδή "πλοίο χωρίς πηδάλιο" που καθοδηγείται από το πανί και το κουπί. Από τους κορινθιακούς χρόνους (8ος αιώνας π.Χ.) και μετά, η Κέρκυρα έγινε διάσημη για τη δύναμη του ναυτικού της. Σήμερα η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο από yachts στη Μεσόγειο, που στηρίζεται στην παράδοση αιώνων.

Guvia Venezian Port, click to enlarge Το βόρειο Ιόνιο διαφέρει από τις άλλες Ελληνικές θάλασσες. Κατά τη διάρκεια της Ανοιξης και του Φθινοπώρου η θερμοκρασία είναι παρόμοια με μια ηλιόλουστη θερινή μέρα στη βόρεια Ευρώπη. Το Καλοκαίρι γίνεται θερμότερο αλλά η θαλάσσια αύρα εξασφαλίζει ότι, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα νιώθετε άνετα. Το Μελτέμι, ο ισχυρός βορεινός αέρας που χτυπά το Αιγαίο στα τέλη του καλοκαιριού, είναι άγνωστο στο Ιόνιο. Τα θερινά απογεύματα ο Μαϊστρος (βορειοδυτικός άνεμος) φυσά, ειδικά στις ανατολικές ακτές, αλλά σπάνια υπερβαίνει τους τέσσερις κόμβους. Οι άνεμοι ποικίλλουν από νησί σε νησί και ακόμη και από κόλπο σε κόλπο αλλά συνήθως έχουν ακριβώς τη σωστή δύναμη για ένα ευχάριστο απογευματινό πανί. Περιστασιακά οι άνεμοι μπορούν να φθάσουν σε δύναμη 5 ή 6 που δίνει στους έμπειρους ναυτικούς μια ευκαιρία για έντονους ρυθμούς, ενώ ο λιγότερο  έμπειρος μπορεί να χαλαρώσει σε ένα από τα πολλά αγκυροβόλια ή τους προστατευμένους κόλπους. Τα βράδια ο αέρας συνήθως σταματά εντελώς.

Κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, επικρατούν άνεμοι που φυσούν από το Νότο με δύναμη που υπερβαίνει συχνά τη δύναμη 8 και μπορούν να διαρκέσουν για μέρες. Οι έμπειροι πλοηγοί θα εκτιμήσουν τα χαρακτηριστικά των νότιων ανέμων, που φουσκώνουν τα πανιά αργά, δίνοντας χρόνο για ασφαλές αγκυροβόλιο.

 Η Κέρκυρα είναι φημισμένη για το ήπιο κλίμα της (οι ντόπιοι ναυτικοί καλούν τη θάλασσα «Ιερή» ή "Θηλυκιά" ) και οι επισκέπτες, με ή χωρίς yachts, μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Othoni IslandΣτα βορειοδυτικά της Κέρκυρας είναι τα Διαπόντια νησιά ( Μαθράκι, Ερείκουσα, Οθωνοί). Το Μαθράκι έχει περιμετρικά σκοπέλους και βράχους καθιστώντας την πρόσβαση δύσκολη αλλά υπεροχη εμπειρία. Τα άλλα δύο νησιά αποτελούν  πάντα την πρώτη προσέγγιση για τα σκάφη που βγαίνουν από την Αδριατική. Οι ακτές τους είναι ο παράδεισος για τους εραστές της άγριας φύσης.

Κατά μήκος της ακτής της Κέρκυρας στο Βορρά από Σιδάρι έως τη χερσόνησο του Αγίου Σπυρίδωνα είναι συνήθως ρηχές αμμώδες ακτές ιδανικές για αρχάριους κολυμβητές και παιδιά. Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι ιδανική για θαλάσσια ταξίδια, προσφέρει εύκολη πρόσβαση και έχει ήρεμα, θερμά νερά. Η δυτική ακτή του νησιού εμφανίζει τις περισσότερες αντιθέσεις. Το βόρειο τμήμα έχει πολλά δύσκολα ακρωτήρια ιδανικά για καταδύσεις. Πιο νότια, το τοπίο μαλακώνει, με απέραντες αμμουδιές , που συνορεύουν με μια θάλασσα που βάφεται μπλε και πράσινη από τα δέντρα που βρέχουν τα κλαδιά τους σε αυτήν. Οσοι ασχολούνται μπορούν να απολαύσουν το σερφιγκ σε μια από αυτές τις παραλίες. Στην ανατολική ακτή νότια της πόλης της Κέρκυρας, οι ακτές είναι πιο ομοιόμορφες με ρηχά ζεστά νερά ιδανικά για παιδιά και αρχάριους.

Οι όμορφοι Παξοί και Αντίπαξοι είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα διάσημο και τα λιμάνια Λάκκα, Γαϊος, Λογγός και Μογκονήσι γεμίζουν με τα yachts κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η δυτική ακτή των νησιών αποτελείται από εντυπωσιακούς απότομους βράχους με επισκέψιμες θαλάσσιες σπηλιές.

Αν και οι Αντίπαξοι δε διαθέτουν ασφαλές αγκυροβόλιο, οι πανέμορφες παραλίες με τα θεαματικά πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά της βορειοανατολικής ακτής είναι εξαιρετικά δημοφιλείς

ΜαρίνεςΓουβιών , Μπενιτσών

Ομιλοι ΠΟΙΑΘ

Αγώνες ιστιοπλοϊας στην Κέρκυρα.

- Δείτε την Regata Brindisi - Corfu - Brindisi 

- Δείτε την Regata Rimini - Corfu - Rimini

- Δείτε επίσης το πρόγραμμα του τοπικού ομίλου.(ΠΟΙΑΘ παρ. Κερκύρας)

 Ημ/νία  Τόπος  Ωρα  Διοργάνωση
 03/04 - 04/04      "Κασσιώπης Α' - Κέρκυρα-Κασσιόπη-Κασσιόπη-Κέρκυρα (ΙΟΚ)
 08/05 - 09/05      "Σαγιάδας" - Κέρκυρα-Σαγιάδα-Σαγιάδα-Κέρκυρα (ΙΟΚ)
 22/05 - 23/05      "Πρέβεζας" - Κέρκυρα-Πρέβεζα-Γάιος (ΙΟΚ)
 01/06 - 05/06      Διεθνής Αγώνας Brindisi - Brindisi-Κασσιώπη (IOK)
 19/06 - 20/06      "Πετρίτη" - Κέρκυρα-Πετρίτη-Πετρίτη-Κέρκυρα (ΙΟΚ)
 26/06 - 27/06      Γύρος Κέρκυρας - Κέρκυρα-Λευκίμη (ΙΟΚ)
 17/07 - 18/07      Ιστιοπλοϊκό Τρίγωνο - Κόλπος Αργοστολίου-Τρίγωνο (ΝΟ Αργοστολίου)
 17/08 - 19/08      "Argostoli Cup-Juan de Fuca" - Κόλπος Αργοστολίου-Τρίγωνο (ΝΟ Αργοστολίου)
 11/09 - 11/09      "Λάκκας" - Κέρκυρα-Παξοί (Λάκκα) (ΙΟΚ)
 17/09 - 18/09      "Ερεικούσας" - Κέρκυρα-Γύρος Ερεικούσας-Κασσιώπης (ΙΟΚ)
 01/10 - 03/10      "Παξών Ανδρέα Ζιρώ" - Κέρκυρα-Παξοί (Γάιος)-Παξοί (Γάιος)-Κέρκυρα (ΙΟΚ)
 23/10 - 24/10      "Κασσιώπη Β" - Κέρκυρα-Κασσιόπη-Κασσιόπη-Κέρκυρα (ΙΟΚ)
 13/11 - 14/11      (ΝΑΟΚ)

 

 

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο Πες την γνώμη σου


Ιστιοπλοϊα  reviews:

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα

 Παρόμοιες