Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Μουσεία

Ολόκληρο το σύμπλεγμα της Κέρκυρας (Κέρκυρα, Παξοί, Διαπόντια) είναι ένα αξιοθέατο, ένα ζωντανό μουσείο ιστορίας, πολιτισμού και φύσης.

Ενα κομμάτι ιστορίας που πλέει στο πέλαγος.

Όπου και να γυρίσει το βλέμμα αντικρίζει εικόνες που η καταγωγή τους χάνεται στο βάθος των αιώνων. Η ιστορία, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις φυλάσσονται προσεκτικά σε μουσεία και επιμελημένες συλλογές. Σπάνια και πρωτότυπα εκθέματα, ίχνη και αποτυπώματα μιας μακρινής πορείας μέσα στο χρόνο, διατηρούνται με σεβασμό και ζωντανεύουν στα μάτια του επισκέπτη στιγμές του παρελθόντος.

Σημαντικά μουσεία θα βρείτε στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας που το καλοκαίρι του 2007 εντάχθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί το ίδιο το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού.

Στα ανάκτορα, τα δύο φρούρια της πόλης, σε παραδοσιακά κτήρια και επαύλεις, με εύκολη πρόσβαση και επαρκή σήμανση, το παρελθόν της Κέρκυρας εκτίθεται μπροστά σας.

Η ιστορικά πλουσιότερη συλλογή βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου κυριαρχεί το επιβλητικό αέτωμα της Γοργούς του 6ου π.Χ. αιώνα.

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης φιλοξενείται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, το σημαντικότερο μνημείο της Αγγλοκρατίας στο νησί.

Μια εκκλησία του 15ου αι, η Υπεραγία Θεοτόκος η Αντιβουνιώτισσα, μετατράπηκε σε Μουσείο για να στεγάσει τη θρησκευτική έκφραση της βυζαντινής παράδοσης σε συνδυασμό με τις δυτικές επιρροές.

Λίγο παρακάτω βρίσκεται το σπίτι που έζησε ο εθνικός ποιητής της Ελλάδας Διονύσιος Σολωμός και φιλοξενεί το ομώνυμο μουσείο αλλά και την πολύ σημαντική Εταιρία Κερκυραϊκών Σπουδών.

Το μοναδικό στην Ελλάδα, και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παγκοσμίως, Μουσείο Χαρτονομισμάτων λειτουργεί από το 1981 στο ιστορικό κτήριο της Ιονικής Τράπεζας.

Η έπαυλις του Μον Ρεπό, μέσα στο εξαιρετικό άλσος της Παλαιόπολης, λειτουργεί ως τμήμα του Αρχαιολογικού Μουσείου με ευρήματα από την αρχαία πόλη της Κέρκυρας.

Στα χωριά και τα νησιά θα επισκεφθείτε μουσεία που αναδεικνύουν την ιστορία, τα πρόσωπα, τη λαϊκή τέχνη, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Το Iστορικό Λαογραφικό Mουσείο Mέσης στεγασμένο σε ένα συντηρημένο αγροτικό σπίτι του 19ου αιώνα περιέχει πλουσιότατες συλλογές από κερκυραϊκές φορεσιές, όργανα, εργαλεία, σκεύη κι αντικείμενα οικιακής και επαγγελματικής χρήσης (Σιναράδες).

Το Μουσείο Ελιάς στεγασμένο σε ένα τέλεια συντηρημένο ελαιοτριβείο των αρχών του 20ου αιώνα με πλούσια συλλογή εργαλείων και μέσων επεξεργασίας της ελιάς για την παραγωγή του λαδιού (Κυνοπιάστες).

Το Μουσείο Καποδίστρια όπου εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Ιωάννη Καποδίστρια ο οποίος χρημάτησε Υπουργός του πρώτου κρατικού μορφώματος σε Ελληνικό έδαφος (Ιόνιος Πολιτεία), Υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, βασικός σχεδιαστής του Ελβετικού συντάγματος και πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας (Ευροπούλοι).

Το Μουσείο θαλάσσης όπου εκτίθεται ο πλούτος της θάλασσας βρίσκεται στις Μπενίτσες λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Λαογραφικό Μουσείο Παξών με αναπαράσταση κατοικίας και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εκθέματα, που δείχνουν τις συνθήκες διαβίωσης σε ένα Παξινό σπίτι των προηγούμενων αιώνων (Γάιος Παξών).

 Αρχαιολογικό Μουσείο

Click to Enlarge,The_Gorgon_at_Corfu_Museum

 

 


 • Αρχαϊκή, Κλασσική, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Εποχή.
 • Συλλογές και περιεχόμενα: Αγάλματα, αετώματα, χάλκινα, μαρμάρινα, αγγεία, ταφικά ευρήματα και μικροαντικείμενα. 

 Δείτε περισσότερα ...

Βυζαντινό Μουσείο Κέρκυρας

Tzanes,click to enlarge

 • Το μουσείο στεγάζεται στην Εκκλησία της Παναγίας της Αντιβουνιώτισσας (15ος αιώνας). 
 • Συλλογές και περιεχόμενα: Εικόνες και εκκλησιαστικά αντικείμενα από το 15ο έως το 19ο αιώνα.

 Δείτε περισσότερα ...

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Μέσης Κέρκυρας

Τα εκθέματα του μουσείου αφορούν την καθημερινή ζωή και την παράδοση των κατοίκων των χωριών της Κέρκυρας κατά το 19ο αιώνα.

 • Συλλογές και περιεχόμενα: Επιπλα, χειροτεχνίες, κουζινικά σκεύη, το εσωτερικό ενός σπιτιού, εργαλεία, όργανα μουσικής, στολές.

Σιναράδες, 49084 Κέρκυρα , Τηλ: 26610 54962


 Δείτε περισσότερα ...

Λαογραφικό Μουσείο Παξών

Το Λαογραφικό Μουσείο Παξών με αναπαράσταση κατοικίας των αρχών του 20ου αιώνα και  εκθέματα, που δείχνουν τις συνθήκες διαβίωσης στους Παξούς.

Γάιος, 49082  Παξοί,Τηλ:26620 32566.


 Δείτε περισσότερα ...

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Click to Enlarge,Asian Museum,Corfu Περιέχει εξαιρετικές συλλογές από χώρες της Ασίας. Το κτίριο υπήρξε το αρχηγείο του Αγγλικού Επιτελείου, το αρχηγείο της Ιονίου Γερουσίας, καθώς επίσης η καλοκαιρινή κατοικία της Βασιλικής Οικογένεια της Ελλάδας. 

 • Συλλογές και περιεχόμενα: Κινέζικα αντικείμενα από τις δυναστείες Μινγκ, Σουνγκ, Τσέου, Χαν, Γουεϊ, Τσίνγκ.
 • Ιαπωνικά αντικείμενα όπως όπλα και μάσκες.
 • Αντικείμενα από το Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Θιβέτ, Καμπότζη, Κορέα, Ταϊλάνδη και Σιάμ.
 • Επιπλα, πορτρέτα, μετάλλια, πίνακες, μικροαντικείμενα των προέδρων της Ιονίου Γερουσίας και κειμήλια.

 Δείτε περισσότερα ...

Μουσείο Ελιάς

Click to Enlarge,Olive Museum Το Μουσείο της Ελιάς είναι στεγασμένο σε ένα τέλεια συντηρημένο ελαιοτριβείο των αρχών του 20ου αιώνα με πλούσια συλλογή εργαλείων και μέσων επεξεργασίας της ελιάς για την παραγωγή του λαδιού καθώς επίσης και εργαλείων και μέσων των αγροτών της περιοχής.


 Δείτε περισσότερα ...

Μουσείο Θαλάσσης

Στο μουσείο έχει απονεμηθεί βραβείο από το Ινστιτούτο Ερευνών I.R.E.D.A. της Ιταλίας.

 • Συλλογές και περιεχόμενα: κογχύλια, απολιθώματα, σφουγγάρια, κοράλλια, ταριχευμένα ψάρια, αστακοί, καβούρια, φίδια, καρχαρίες και σαγόνια καρχαριών, αχινοί, κλπ.από τον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς επίσης και τη Μεσόγειο Θάλασσα

Μπενίτσες, 49084 Κέρκυρα , Τηλ: 26610 72227


 Δείτε περισσότερα ...

Μουσείο Καποδίστρια

Τα εκθέματα του μουσείου είναι δωρεές της Μαρίας Δεσύλλα-Καποδίστρια, η οποία ήταν Δήμαρχος  Κερκυραίων (1956-1959), η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην Ελλάδα.

 • Συλλογές και περιεχόμενα: Επιπλα, και κειμήλια της εποχής, προσωπικά αντικείμενα του Ιωάννη Καποδίστρια που υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας.

 Ευρωπούλοι, 49100  Κέρκυρα, Τηλ: 26610 39528

Μουσείο Κεραμικής Τέχνης

Το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης περιέχει μεγάλη ποικιλία από κεραμικά αντικείμενα της Κέρκυρας.

 • Συλλογές και περιεχόμενα: Κεραμεικά καθημερινής χρήσης και λαϊκού πολιτισμού (Ceramic Folklore Art). 

Νέο Φρούριο - Αγγλικοί Στρατώνες, 49100 Κέρκυρα , Τηλ: 26610 27370


 Δείτε περισσότερα ...

Μουσείο Μον Ρεπό

Click to Enlarge,Mon Repo Museum Corfu Η έπαυλις του Μον Ρεπό, μέσα στο εξαιρετικό άλσος της Παλαιόπολης, λειτουργεί ως τμήμα του Αρχαιολογικού Μουσείου με ευρήματα από την αρχαία πόλη της Κέρκυρας


 Δείτε περισσότερα ...

Μουσείο Σολωμού

Το μουσείο αποτελεί φόρο τιμής στη ζωή του εθνικού ποιητή της Ελλάδας που έζησε μέρος της ζωής του και πέθανε σε αυτό το σπίτι στην Κέρκυρα. Ο Σoλωμός υπήρξε προσωπικότητα της εποχής του επηρεάζοντας όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την Ιταλική επανάσταση (Manzini, Emilio & Attilio Bandiera ).

 • Συλλογές και περιεχόμενα: Επιπλα, πορτρέτα, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του Διονύσιου Σολωμού.

Αρσενίου 1, 49100 Κέρκυρα, Τηλ: 26610 30674

Μουσείο Χαρτονομισμάτων

Click to Enlarge,The BANKNOTE Corfu Museum Το Μουσείο Χαρτονομισμάτων είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και απ' τα ελάχιστα στον κόσμο.

 • Συλλογές και περιεχόμενα: Χαρτονομίσματα που εκδόθηκαν από το 1839 έως το 1920, το πρώτο χαρτονόμισμα της Ελλάδας,
 • Κινέζικα χαρτονομίσματα του 1300 μ.Χ. που θεωρούνται απ' τα παλαιότερα στον κόσμο
 • Mεταπολεμικά χαρτονομίσματα από άλλες χώρες, έγγραφα, σφραγίδες, φωτογραφίες, κέρματα, κλπ.

 Δείτε περισσότερα ...

Σερβικό Μουσείο

Click to Enlarge, Serbs Corfu Museum

 • Συλλογές και περιεχόμενα: Οπλικός εξοπλισμός, στολές, σημαίες, μετάλλια, θρησκευτικά κειμήλια και άλλα μικροαντικείμενα του Σερβικού στρατού, που βρήκε καταφύγιο στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου

 


 Δείτε περισσότερα ...

Σελίδα:  1 


Μουσεία  reviews:

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα