Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Παλαιό Φρούριο
Click to Enlarge, Παλαιό Φρούριο

Χτισμένο πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους (Corifes) αποτελεί το Ανατολικό άκρο της Πόλης. Άρχισε να κατοικείται και να οχυρώνεται μετά τις καταστροφές της αρχαίας Πόλης ( Παλαιόπολη ) μετά τον 6ο αιώνα και αποτέλεσε την Πόλη της Κέρκυρας (Corifo , Corfu) από τον 11ο έως τον 15ο αιώνα. Από τον 16ο αιώνα η Πόλη έχει λάβει περίπου τη σημερινή της μορφή και το Παλαιό Φρούριο μετατρέπεται σε στρατιωτικό χώρο.

,copyrights:View/Copy/Print but not Publish

Οι οχυρώσεις κατασκευάστηκαν σε μια μεγάλη ιστορικά περίοδο 15 αιώνων . Από τις διάφορες φάσεις ξεχωρίζουμε τρεις. Τη Βυζαντινή περίοδο που οχυρώθηκε ο Ανατολικός λόφος (Castell Vechio), την πρώιμη Ενετική περίοδο οπότε η χερσόνησος μετατράπηκε σε νησί και οχυρώθηκε ο Δυτικός λόφος (Castell Novo)και την ύστερη Ενετική όταν συμπληρώθηκαν τα οχυρωματικά έργα παίρνοντας τη σημερινή μορφή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα σύγχρονα όπλα της εποχής, τα κανόνια.

,copyrights:View/Copy/Print but not Publish Τότε ισοπεδώθηκαν τα κτίσματα μπροστά στο Παλαιό Φρούριο και κατασκευάστηκε η επιβλητική "Πλατεία Σπιανάδα", η μεγαλύτερη ιστορική πλατεία των Βαλκανίων. Τα σημερινά κτήρια είναι κατασκευές, κυρίως της Αγγλικής Περιόδου (1817 - 1864).

,copyrights:View/Copy/Print but not Publish Παρότι κανένας στρατός δεν μπόρεσε ποτέ να το καταλάβει, πάνω του κυμάτισαν πολλές σημαίες αποτέλεσμα των αλλαγών στην Ευρώπη. Ανδυγαβοί, Βυζαντινοί, Ενετοί, Γάλλοι, Ρώσοι, Άγγλοι, Έλληνες, Ιταλοί, Γερμανοί το παρέλαβαν ή το παρέδωσαν με τη σειρά τους, Όλοι άφησαν εδώ το σημάδι τους, Ενα κτήριο, έναν προμαχώνα, μια εκκλησία, ένα έργο κάνοντας το Παλαιό Φρούριο ένα πραγματικό αριστούργημα της στρατιωτικής αρχιτεκτονικής παλαιοτέρων χρόνων στολισμένο με κτήρια που φτάνουν τα τέλη του 19ου αιώνα .

,copyrights:View/Copy/Print but not PublishΓια να μπείτε πρέπει να περάσετε από τη γέφυρα που συνδέει το φρούριο με την πόλη, πάνω από μία τεχνητή υγρή τάφρο που ονομάζεται "Κόντρα φόσσα" και χρησιμοποιείται σήμερα ως αραξοβόλι για ψαρόβαρκες.

Στην αρχή της γέφυρας και πριν τα προπύλαια θα δείτε το άγαλμα του στρατάρχη Σούλενμπουργκ σε μνήμη  της επιτυχούς άμυνας κατά την  τελευταία πολιορκία από τους Τούρκους. Σημειώστε ότι τόση ήταν η ευγνωμοσύνη στο στρατάρχη που αυτό το άγαλμα κατασκευάστηκε ενώ ο ίδιος ήταν εν ζωή.

Ανάμεσα στα κτήρια που θα δείτε είναι η παλιά Ενετική φυλακή (1786), οι Αγγλικοί στρατώνες (1850), ο επιβλητικός νεοκλασικός ναός του Αγίου Γεωργίου (1840) και το Αγγλικό νοσοκομείο.

,copyrights:View/Copy/Print but not PublishΣτην αριστερή (Βόρεια) πλευρά μια ημιυπόγεια σύραγγα θα σας οδηγήσει στο Ενετικό λιμάνι ( "Μαντράκι" ) που χρησιμοποιέιται σήμερα από τη Λέσχη ιστιοπλοϊας και όπου λειτουργεί Εστιατόριο και Μπάρ.

Στο κεντρικό μέρος του Φρουρίου πάνω από το ναό του Αγίου Γεωργίου λειτουργεί Μπαρ και μικρό Εστιατόριο.

Κατεβάστε το  kml αρχείοlΚατεβάστε το kml αρχείοl
(Σώστε το αρχείο και χρησιμοποιήστετο με το google earth)

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο Πες την γνώμη σου


Παλαιό Φρούριο  reviews:

Σχολιασμοί zalYmENMfTcVnHsjX
Υπό [10.03.2016 10:15 - mWLtntiHwALIzvBBK]
Extremely helupfl article, please write more.

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα

 Παρόμοιες