Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Νησιά

    

Γενικά

Λίγα μόλις μίλια μακριά της αλλά πολύ περισσότερα μακριά από το πολύβουο πλήθος, τα νησάκια που την περιβάλλουν ξεχωρίζουν για τον ήσυχο και ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους, αποτελώντας μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους επιζητούν ηρεμία και γαλήνη στις διακοπές τους ή για μια μονοήμερη εκδρομή γαλήνης.

Οι καταπράσινοι Παξοί με τα εντυπωσιακά σπήλαια της δυτικής ακτής, οι σχεδόν έρημοι Αντίπαξοι με τα τυρκουάζ νερά, τα όμορφα  Διαπόντια νησιά Οθωνοί, Ερείκουσα και Μαθράκι αλλά και το προστατευμένο φυσικό περιβάλλον του Βίδο ακριβώς απέναντι από την πόλη, θυμίζουν στον επισκέπτη την ανεπανάληπτη, παρθένα φύση. Γραφικοί οικισμοί, μονοπάτια, παραδοσιακά ταβερνάκια και πεντακάθαρη θάλασσα συνθέτουν μια "διαφορετική" πρόταση για παραδεισένιες διακοπές, ξενοιασιά και περιήγηση σε ένα ευλογημένο φυσικό περιβάλλον. Βραχονησίδες σας καλούν για μια "περιπέτεια" με καϊκι ή βάρκα από την κοντινή παραλία. Τολμήστε το !

Βίδο

Vido island,copyrights:View/Copy/Print but not Publish Το νησί του ΒΙΔΟ βρίσκεται ένα περίπου μίλι Βορειο-Ανατολικά της πόλης της Κέρκυρας. Έχει έκταση 538 στρέμματα (538.000 τμ) και σχήμα τριγώνου με τη βάση στραμμένη στις απέναντι της Κέρκυρας Ηπειρωτικές ακτές.

Vido island,copyrights:View/Copy/Print but not PublishΤο λιμάνι του νησιού βρίσκεται απέναντι από την πόλη της Κέρκυρας. Μέσω αυτού συνδέεται το νησί με το λιμάνι της Κέρκυρας με τακτική συγκοινωνία (κάθε μισή ώρα τους καλοκαιρινούς μήνες από τις 07:00 έως 24:30 μετά τα μεσάνυκτα ή και αργότερα μερικές φορές).


 Δείτε περισσότερα ...

Ποντικονήσι και Βλαχέρενα

Ποντικονήσι
Pontikonisi,Click to Enlarge Pontikonisi,Click to Enlarge Ακατοίκητο σήμερα. Παλιότερα λειτουργούσε εδώ  μοναστήρι. Σήμερα,  λειτουργεί ναός αφιερωμένος στον Παντοκράτορα. Καραβάκια θα σας πάνε εκεί είτε από το νησάκι της Βλαχέρενας (Παναγία των Βλαχερνών) είτε από την πλευρά του Περάματος. Μπορείτε επίσης να πάτε κολυμπώντας (10 λεπτά) από την παραλία Περάματος. 

Βλαχέρενα. (Παναγία των Βλαχερνών)
Vlacherena,Click to Enlarge Το πιο χαρακτηριστικό νησάκι της Κέρκυρας. Πάνω λειτουργούσε μέχρι την δεκαετία του 1980 γυναικείο μοναστήρι. Σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε την Εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών και χώρους του μοναστηριού. Θα πάτε εκεί με τα πόδια από το Κανόνι. (Από την Κέρκυρα στο Κανόνι λειτουργεί γραμμή αστικής συγκοινωνίας.)


 Δείτε περισσότερα ...

Λαζαρέτο (Αγιος Δημήτριος)

Lazareto - S.Dimitrios ,copyrights:View/Copy/Print but not Publish Το μικρό ακατοίκητο νησάκι Λαζαρέτο βρίσκεται στο μεγάλο κόλπο της Κέρκυρας σε απόσταση 2 μιλίων Βόρεια από την Πόλη της Κέρκυρας. Το επίσημο όνομά του είναι Αγιος Δημήτριος. Υπήρξε κατά την Ενετική περίοδο (αρχές 16ου αιώνα) μοναστηριακός χώρος ενώ το χρησιμοποιούσαν ως καραντίνα για τα πλοία που προσέγγιζαν την Κέρκυρα και αργότερα ως λεπροκομείο. Από αυτή τη χρήση πήρε και το όνομα Λαζαρέτο όνομα κοινό σε διάφορες περιοχές της Ενετικής κυριαρχίας.(Τα πρώτα Νοσοκομεία για λεπρούς ιδρύθηκαν αμέσως μετά τις σταυροφορίες και ήταν αφιερωμένα στον Αγιο Λάζαρο από τη σχετική παραβολή του Ευαγγελίου οπότε πήραν το όνομα  Lazzeretto ή Lazzaretto)


 Δείτε περισσότερα ...

Βραχονησίδες Κερκύρας

Το σύμπλεγμα της Κέρκυρας είναι διάσπαρτο από ακατοίκητες νησίδες και βραχονησίδες μερικές από τις οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ομορφιά. Κάποιες είναι επισκέψιμες σχετικά εύκολα όπως ο Διάπλος που μπορείτε να πάτε με μια ώρα κολύμπι. Τις περισσότερες θα τις επισκεφτείτε νοικιάζοντας μια βάρκα από την πλησιέστερη ακτή. Σε κάποιες αξίζει τον κόπο να κάνετε πικ-νικ. Κάποιες κατοικούνται από κατσίκια σε ημιάγρια κατάσταση και κάποιες είναι απλώς απλησίαστες.

Αναφέρονται στη συνέχεια μερικές από αυτές:


 Δείτε περισσότερα ...

Νησίδες και Βραχονησίδες Παξών

 Paxi islands Corfu ,click to enlarge Το σύμπλεγμα των Παξών - Αντιπάξων αποτελείται από 6 μεγάλα και μερικά μικρότερα νησιά και είναι διάσπαρτο από ακατοίκητες βραχονησίδες μερικές από τις οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ομορφιά. Κάποιες είναι επισκέψιμες εύκολα αφού βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Τις περισσότερες θα τις επισκεφτείτε νοικιάζοντας μια βάρκα. Σε κάποιες αξίζει τον κόπο να κάνετε πικ-νικ. Κάποιες κατοικούνται από κατσίκια σε ημιάγρια κατάσταση ή έχουν αγροικίες.


Αναφέρονται στη συνέχεια μερικές από αυτές:


 Δείτε περισσότερα ...

Σελίδα:  1 


Νησιά  reviews:

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα