Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Βραχονησίδες Κερκύρας

Το σύμπλεγμα της Κέρκυρας είναι διάσπαρτο από ακατοίκητες νησίδες και βραχονησίδες μερικές από τις οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ομορφιά. Κάποιες είναι επισκέψιμες σχετικά εύκολα όπως ο Διάπλος που μπορείτε να πάτε με μια ώρα κολύμπι. Τις περισσότερες θα τις επισκεφτείτε νοικιάζοντας μια βάρκα από την πλησιέστερη ακτή. Σε κάποιες αξίζει τον κόπο να κάνετε πικ-νικ. Κάποιες κατοικούνται από κατσίκια σε ημιάγρια κατάσταση και κάποιες είναι απλώς απλησίαστες.

Αναφέρονται στη συνέχεια μερικές από αυτές:

Λαγούδια
Lagudia,Click to EnlargeΒραχονησίδες ανοιχτά της Παραλίας του Ισσου. Θεωρούνται ιδιαίτερης αξίας για την μετανάστευση των πουλιών και αποτελούν τμήμα της προστατευμένης περιοχής. Η πρόσβαση επάνω τους είναι δύσκολη. Θα πάτε με σκάφος ή βάρκα.


 

Διάπλο
Diaplo,Click to EnlargeΒραχονησίδα ανοιχτά της Παραλίας του Αρίλλα. Κατοικείται από κατσίκια και παλιότερα από Γαϊδουράκια γι αυτό ονομαζόταν και Γαϊδουρονήσι. Διαθέτει μια μικρή παραλία στο νοτιοδυτικό της μέρος. Διαθέτει πετρώματα πυρίτη τα οποία  χρησιμοπούσαν οι κάτοικοι της Κέρκυρας από την Μεσολιθική περίοδο για κατασκευή εργαλείων.Θα φτάσετε με σκάφος ή βάρκα από τον Αρίλλα ή τον ¶γιο Γεώργιο. Οι τολμηροί μπορούν να φτάσουν και με κολύμπι μιας ώρας από την Παραλία του Αρίλλα.

Γραβιά ή Κραβιά
Gravia,Click to EnlargeΔίδυμο βραχονησίδων μεταξύ Κέρκυρας και Μαθρακίου. . Διαθέτει μια μικρή παραλία με βότσαλα στην μεταξύ των δύο νησίδων περιοχή και ενδιαφέροντα βυθό για εξερεύνηση. Θα φτάσετε με σκάφος ή βάρκα από τον Αρίλλα ή τον ¶γιο Γεώργιο.


 

Νήσος των Περιστερών ( Καπαρέλι )
Capareli ,click to enlarge Βραχονησίδα μεταξύ Κέρκυρας και Αλβανίας. Επάνω του βρίσκεται και λειτουργεί Φάρος οπότε δε συνιστάται η επίσκεψη για λόγους ασφαλείας.

 

 

Ορθολίθι
Ortholithi ,click to enlarge Βραχονησίδα μεταξύ των Παραλιών Αγίου Γορδίου και Πεντατίου.Κατοικείται από κατσίκια. Διαθέτει πλούσιο βυθό αλλά όχι παραλία. Θα φτάσετε με σκάφος, βάρκα ή θαλάσσιο ποδήλατο  από τον  ¶γιο Γόρδιο. Οι τολμηροί μπορούν να φτάσουν και με κολύμπι μιας περίπου ώρας από την Παραλία του Αγίου Γορδίου και ευκολότερα από την Παραλία του Πεντατίου.

 

Νησί Κυρά Δικιάς

Kira Dikia ,click to enlarge Kira Dikia ,click to enlarge Βραχονησίδα βόρεια της παραλίας του Αγίου Γορδίου σε απόσταση  150 μέτρων από την ακτή (Μαύρη άμμος) με έκταση περίπου 500 τμ.
Οι ακτές του είναι πολύ απότομες εκτός της ανατολικής πλευράς από όπου ένα μονοπάτι οδηγεί στην επίπεδη  κατάφυτη από αγριελιές, παυλοσυκιές, σκίνους και μικρούς θάμνους κορυφή όπου βρίσκεται ο ναός και τα ερείπια της μονής της Υ. Θεοτόκου της Δικαίας.
Στο δεξιό τοίχο του Ναού υπάρχουν τοιχογραφίες της Παναγιάς με το Χριστό βρέφος και το τρίμορφο Παναγία - Χριστός - Αγιος Ιωάννης Πρόδρομος.
Έγγραφα του 18ου δείχνουν ότι το μοναστήρι βρισκόταν σε μεγάλη ακμή με καλογέρους, περιουσία και ιδιόκτητο καϊκι. Από έγγραφα και αποφάσεις των Ενετών Προνοητών μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρέπει να έπαιζε και ρόλο παρατηρητηρίου.
Η μονή πανηγυρίζει στις 29 Ιουνίου και στις 8 Σεπτεμβρίου.

 

Corfu
Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not PublishLagudia
Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not PublishΔιάπλο
Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not PublishΓραβιά
Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not PublishVido
Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not PublishLazareto
Click to Enlarge,copyrights:View/Copy/Print but not PublishPontikonisi
Paxi
AntiPaxi
Daskalia
Agios Nikolaos
Panagia
Kaltsonisi
Moggonisi
>Capareli ,copyrights:View/Copy/Print but not Publish Kapareli
Capareli ,copyrights:View/Copy/Print but not PublishKira Dikia

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο Πες την γνώμη σου


Βραχονησίδες Κερκύρας  reviews:

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα

 Παρόμοιες