Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Διαδρομές Οθωνων
Click to Enlarge,Διαδρομές Οθωνων Ο ‘Αμμος’ που είναι και η πρωτεύουσα του ...

Αμμος’
Ο ‘Αμμος’ που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων, [εστιατόρια, bars, παντοπωλεία] το ξενοδοχείο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και τις υπηρεσίες [αστυνομικός σταθμός- λιμενικός σταθμός –κοινοτικό ιατρείο-κοινοτικό γραφείο –και το Α΄ Δημοτικό σχολείο]. Η ομώνυμη παραλία είναι αμμουδερή και πανέμορφη.
Για τους λάτρεις του ψαρέματος αξίζει μία πρωινή επίσκεψη στο αλιευτικό καταφύγιο των ‘Αυλακίων’ όταν οι ψαράδες επιστρέφουν στο λιμάνι και ξεψαρίζουν τα δίκτυα τους ή τα παραγάδια τους.


Βιτσεντζιάτικα’
Κάθε ένας από τους οικισμούς παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αλλά ένας από τους εντυπωσιακότερους είναι τα Βιτσεντσιάτικα [Capo Vicenzo].
Σκαρφαλωμένα σε απότομη βουνοπλαγιά του βουνού ‘Μεροβίγλι’, με υπέροχη θέα στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού αλλά και του Ιονίου πελάγους, της Αλβανίας, των νησιών ΄Μαθράκι’ και ‘Ερείκουσα’ αλλά και της βόρειας ακτής της Κέρκυρας, απόλυτα προσαρμοσμένα με το περιβάλλον στο οποίο κυριαρχεί η πέτρα.
Για κάποιους που τους αρέσουν τα πολύ δύσκολα, η ορειβασία μέχρι την κορυφή του βουνού ‘Μεροβίγλι’ σίγουρα θα τους αποζημιώσει μιας και η θέα είναι ακόμη καλύτερη από ότι στα ‘Βιτσεντσιάτικα’ αφού εκτείνεται σε όλο το νησί, φθάνει στα ανατολικά μέχρι την Αλβανία και στα δυτικά χάνεται στο απέραντο γαλάζιο πέλαγος πέρα από το οποίο είναι η Αφρική.


Φάρος
Μία επίσκεψη στον φάρο είναι για τους περισσότερους κάτι το πρωτόγνωρο αφού δύσκολα θα έχουν ξαναεπισκεφτεί έναν τόσο μεγάλο και σημαντικό φάρο. Ο φάρος είναι πλέον ηλεκτρικός, όπως όλοι οι φάροι, αλλά στο ισόγειο φυλάσσεται το παλαιό κάτοπτρο που είναι ένα μικρό κατασκευαστικό θαύμα.
Σε μικρή απόσταση ευρίσκεται το παλαιό Βενετσιάνικο φρούριο, το Καστρί, που αν και μικρό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι κτισμένο σε έναν κάθετο βράχο δεκάδων μέτρων.
Απέναντι από το ‘Καστρί ‘ οι δύο θαλασσοδαρμένες βραχονησίδες,’ Όστρακο’ και ‘Καστρινό’, για τους ντόπιους ‘Μαραθόπετρα’ και η ‘Λουφόπετρα,’ είναι συνδεδεμένες με παραδόσεις πετρωμένων καραβιών.

Μεροβίγλι
Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ , στο ‘μικρό Μεροβίγλι’ με υψόμετρο 298 μ. στην πλέον δυτική βουνοκορφή της Ελλάδος, πέρα από την μοναδική θέα , δημιουργεί παράξενα συναισθήματα και μόνο στην σκέψη ότι αυτές είναι οι τελευταίες σπιθαμές ελληνικού εδάφους προς τα βορειοδυτικά , το κοντινότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας προς την δυτική Ευρώπη.
Τα βράδια, όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, από εδώ φαίνονται τα φώτα της νοτίου Ιταλίας.
Στην διαδρομή από τον ‘Άμμο’ στο ‘Χωριό’ [ 9 χλμ] δίδεται η ευκαιρία επίσκεψης σε όλες τις εκκλησίες του νησιού.

Ξυλοσειρμοί
Στην ίδια διαδρομή και κοντά στην εκκλησία ‘Παναγία’ είναι επιβεβλημένη η στάση για επίσκεψη στο σημείο που βρίσκεται πάνω από την παραλία ‘Ξυλοσειρμοί’, στην κορυφή ενός κάθετου βράχου εκατοντάδων μέτρων που είναι το μόνο σημείο από το οποίο είναι ορατή η άγρια θέα της βόρειας πλευράς του νησιού. Μπροστά σας και κάτω σας θα ξεπροβάλουν η παραλία ‘Ξυλοσειρμοί’ με τα γαλαζοπράσινα νερά, η νησίδα ‘Κουκούλι’ και διάφορα θαλασσοπούλια που θα πετάνε δεκάδες μέτρα χαμηλότερα από εκεί που βρίσκεστε, και φυσικά το απέραντο γαλάζιο του βόρειου Ιουνίου θα ξεχύνετε ανεμπόδιστο μέχρι να χαθεί στον ορίζοντα.


Ο λόγος που η ακτή αυτή ονομάστηκε ‘Ξυλοσειρμοί’ είναι διότι οι Οθωνιώτες θέλοντας να μεταφέρουν στο νότιο τμήμα του νησιού τους κορμούς των πεύκων που υπήρχαν άφθονα στο βουνό, [πριν την μεγάλη πυρκαγιά], τους πετούσαν από την κορυφή του βράχου με αποτέλεσμα αυτοί να συρθούν μέχρι την ακτή και από εκεί ήταν εύκολο να τους ρυμουλκήσουν με πλοία στο μέρος που επιθυμούσαν.


Στη σπηλιά της Καλυψώς
Τέλος η θαλάσσια διαδρομή για την σπηλιά της Καλυψώς αρέσει πολύ, αφού μετά τον ‘ Άμμο’ συναντάμε το ακρωτήριο ‘Στρογγυλάδι’ με τις γρανιτώδεις ακτές, χωρίς ίχνος βλάστησης πάνω τους λόγω του συνεχούς άγριου μαστιγώματος της θάλασσας. Φυσικό φαινόμενο που βοήθησε στην δημιουργία υπέροχων φυσικών κατασκευών , όπως ένα μεγάλο πέτρινο γεφύρι ή ακόμη και μια τεράστια τρύπα-πέρασμα μέσα στον γρανιτένιο βράχο, τόσο μεγάλη που τα ψαροκάικα περνάνε μέσα από αυτήν. Ακόμη η διαδρομή διέρχεται από το σημείο που κατοικούσαν οι φώκιες πριν χαθούνε ορισμένα χρόνια πριν.
Ένα μπάνιο στην ‘Άσπρη άμμο’ ή ακόμη και μέσα στην σπηλιά της Καλυψώς, στην απόλυτη ησυχία και τα κρυστάλινα νερά είναι πράγματι ένα υπέροχο συναίσθημα.
Συνιστάται η συνέχιση της βαρκάδας, δίπλα στους τεράστιους κάθετους βράχους τους σμιλευμένους από την μανία της φύσης έως να φανούν τα τουρκουάζ νερά της παραλίας ‘Ξυλοσειρμοί’, της βορειοδυτικότερης ελληνικής παραλίας..
Ο γύρος του νησιού με βάρκα, είναι εμπειρία ζωής.

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο Πες την γνώμη σου


Διαδρομές Οθωνων  reviews:

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα

 Παρόμοιες