Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Παξοί - Αντίπαξοι


Παξοί Γενικά

Επιλεγμένοι στην Αρχαιότητα από το θεό της θάλασσας τον Ποσειδώνα, οι Παξοί σήμερα είναι η επιλογή του v.i.p. τουρισμού.

Κότερα απ’ όλη την Ευρώπη δίνουν ραντεβού εδώ για λίγες μέρες πλήρους ξενοιασιάς και άφεσης σε μια ντελικάτη ζωή. ¶ριστες υπηρεσίες, τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, πολύ καλό φαγητό, μοναδικό κρασί και ατμοσφαιρικό περιβάλλον με μικρούς κολπίσκους, πολύ πράσινο και διαυγή νερά, καθιστούν τους Παξούς ένα εξαιρετικό κρησφύγετο. Είναι ο τόπος όπου η θάλασσα παίζει καθοριστικό ρόλο. Είναι τόσο πολύ δίπλα σου που ακούς τον ψίθυρό της όπου κι αν είσαι.

Ο Λογγός, η Λάκκα κι ο Γάιος θα σας ξεμυαλίσουν με τη σαγηνευτική τους ομορφιά και οι Αντίπαξοι θα σας κλέψουν την καρδιά με τις απίστευτες παραλίες τους. Πετρόκτιστα σπίτια με παράθυρα που αγναντεύουν το ανοιχτό πέλαγος, μονοπάτια μέσα σε ελαιώνες, ερημικά εκκλησάκια, ανεμόμυλοι παραδοσιακά μπακάλικα-καφενεία, λαϊκά πανηγύρια και φεστιβάλ κλασικής μουσικής συνυπάρχουν σε τέτοια αρμονία που θα ζήλευε κι ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης.

Πώς θα πάω;

Συνοπτικές οδηγίες ή "Τι να δείτε στους Παξούς"


Το κάστρο του ¶η Νικόλα, στην ομώνυμη νησίδα, μετά από άδεια της Δημοτικής αρχής.
Το Μοναστήρι της Παναγίας στο νησάκι. 
Την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Βρίσκεται πίσω από τη στάση του λεωφορείου.

Την Παλαιοχριστιανική της Αγίας Μαρίνας, στο Πόρτο του Οζιά, στο τέλος του παραλιακού δρόμου, πριν στρίψετε για Μογγονήσι.
Το Μουσείο Παξών
Τη στέρνα των Αγίων Αποστόλων, δεξιά της ομώνυμης εκκλησίας.
Τη στέρνα των Αγίων Αναργύρων, πάνω από την εκκλησία.


Τον Μύλο του Λεσιανίτη στα Τρανακάτικα.
Τον γκρεμό του Μουσμουλιού, από τα Τρανακάτικα.
Τις στέρνες της Ελεούσας, πάνω από την εκκλησία, στα Βλαχοπουλάτικα.
Τις 'Οστριες, για τη θέα του Αυλακιού και το ηλιοβαβίλεμα. Από το δρόμο δεξιά της Αγίας Παρασκευής στα Μπογδανάτικα.
Τις παραλίες: Κλωνί Γουλί, Καμίνι, Κακή Λαγκάδα. Από το δρόμο μετά το Νέο Λιμάνι στη διασταύρωση δεξιά για Πλάτανο - Λογγό.
Το μουσείο της ελιάς. ΕΝα παραδοσιακό συντηρημένο λιοτρίβι στο δρόμο προς τη Λάκκα 


Στα Μαγαζιά

Την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων με θέα τον Ερημίτη. Στο τέρμα του δρόμου, που ξεκινά απέναντι από τον ¶γιο Σπυρίδωνα στο βενζινάδικο των Μαγαζιών. Πηγαίνοντας αριστερά η θέα του Ορθόλιθου. Την Καστανίδα, μετά το Δημοτικό Σχολείο παράκαμψη δεξιά στο τέρμα. Περιοχή των πετράδων. Μαγευτική θέα το ηλιοβασίλεμα.

Στο Λογγό

Το εργοστάσιο του Ανεμογιάννη στην άκρη του οικισμού, δίπλα στο Δημοτικό σχολείο. . Τις παραλίες Λεβρεχιό και Μαρμάρια. Ερχόμενοι από Πλάτανο (Φουντάνα) 100 μέτρα πριν τον οικισμό παράκαμψη δεξιά. .

Στη Λάκκα

Τον φάρο. Τους Πλάνους, από το δρόμο του Φάρου. Την Υπαπαντή, από το δρόμο μετά τη λιμνοδεξαμενή, πηγαίνοντας στη Λάκκα αριστερά. Το Μονοδέντρι. Παραλία που μπορείτε να πάτε από τov πάνω δρόμο της Λάκκας, παρακάμπτοντας δεξιά απέναντι από τnv εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στα Αργυράτικα.

Παραλίες

Οι παραλίες ("σπιάντζες" στην τοπική  διάλεκτο) είναι κυρίως μικρές, με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Οι πιο σημαντικές είναι ο Γιαννάς, η Σουλάνενα , ο Μπάλος, η Αγία Μαρίνα, το Μογγονήσι, το Κλωνί-Γουλί, το Καμίνι, η Κακή Λαγκάδα, το Αλάτι, ο Κηπιάδης, η Μαρμαριά, το Λεβρεχιό, η Γλυφάδα, το Μονοδέντρι, ο Όρκος, το Κανόνι, το Χαράμι (με άμμο), το Αχάι, το Αυλάκι, το Γαλάζιο. Κάντε το γύρο του νησιού (με ταχύπλοο, καΐκη ή νοικιάζοντας βάρκα), για να απολαύσετε τις παραλίες καθώς και τους όμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς στις δυτικές ακτές (Γκράβες, Τρυπητός, Ορθόλιθος, Αχάι, κτλ.).

Μην ξεχάσετε επίσης να επισκεφθείτε τις γαλαζοπράσινες αμμώδεις παραλίες των Αντιπάξων, Βρήκα και Βουτούμι (και στις δύο θα βρείτε ταβέρνες), είτε με τα ταχύπλοα ή με καΐκια.


Επίσημο site από το Δήμο Παξών


Γάιος
Click to Enlarge,Γάιος

Ο Γάιος είναι μια γραφική παραλιακή κωμόπολη , πρωτεύουσα των Παξών. Το γραφικό της λιμάνι είναι κρυμμένο πίσω από δύο μικρά νησιά. Στο πρώτο, το "νησί της Παναγίας " ή " Νησάκι ", υπάρχει το όμορφο και ιστορικό μοναστήρι της " Παναγίας των Βελλιανιτών ".
Το δεύτερο νησάκι , ο "¶γιος Νικόλαος" σχηματίζει τον φυσικό κυματοθραύστη του λιμανιού κρύβοντας την πόλη και τα σκάφη από τα διερχόμενα πλοία. Πάνω στο νησί του ¶ι Νικόλα υπάρχουν δύο μικρές εκκλησίες, Ο ¶γιος Νικόλας και ο ¶γιος Ιωάννης και το παλιό ενετικό κάστρο (1423).


 Δείτε περισσότερα ...

Ανεμόμυλος Παξών

Paxi Lesianitis,click to enlarge Ο ιστορικός ανεμόμυλος Λεσιανίτη είναι κυκλικός, με εσωτερική πέτρινη σκάλα και τέσσερα παράθυρα στην κορυφή, συμμετρικά τοποθετημένα. Ο Μύλος είναι κτισμένος πάνω σε βάση.

Για ωράριο και επισκέψεις δείτε τις σελίδες του Υπουργείου Πολιτισμού

Οι ναοί των Παξών

Στους Παξούς υπήρχαν 39 ναοί το 1686, 45 το 1739 και 51 το 1781.

Paxi Ipapanti,click to enlarge Σήμερα στο νησί υπάρχουν 64 εκκλησίες από τις οποίες 2 είναι παλαιοχριστιανικές του 6ου αιώνα (Αγία Μαρίνα - ¶γιος Στέφανος στο Πόρτο του Οζιά).
Σε όλες υπάρχουν αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά στοιχεία. Μαρμάρινα τέμπλα, πόρτες, παράθυρα, καμπαναριά, εικόνες με καλλιτεχνική και αρχαιολογική αξία και τοιχογραφίες αξιόλογες. Ολες αποτελούν αξιοσημείωτα μνημεία του νησιού.


 Δείτε περισσότερα ...

Λάκκα
Click to Enlarge,Λάκκα

Ένα πανέμορφο χωριό στα βόρεια των Παξών, χτισμένο στο βάθος ενός πανέμορφου όρμου που είναι και λιμάνι.

Αποτελεί το πιο κοντινό προς την Κέρκυρα και ένα από τα τρία λιμάνια του νησιού.


 Δείτε περισσότερα ...

Νησίδες και Βραχονησίδες Παξών

 Paxi islands Corfu ,click to enlarge Το σύμπλεγμα των Παξών - Αντιπάξων αποτελείται από 6 μεγάλα και μερικά μικρότερα νησιά και είναι διάσπαρτο από ακατοίκητες βραχονησίδες μερικές από τις οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ομορφιά. Κάποιες είναι επισκέψιμες εύκολα αφού βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Τις περισσότερες θα τις επισκεφτείτε νοικιάζοντας μια βάρκα. Σε κάποιες αξίζει τον κόπο να κάνετε πικ-νικ. Κάποιες κατοικούνται από κατσίκια σε ημιάγρια κατάσταση ή έχουν αγροικίες.


Αναφέρονται στη συνέχεια μερικές από αυτές:


 Δείτε περισσότερα ...

Σελίδα:  1 


Παξοί - Αντίπαξοι  reviews:

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα