Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Θρησκευτικός Τουρισμός


Οι Ναοί στην Πόλη της Κέρκυρας

Η πόλη της Κέρκυρας διαθέτει σήμερα περί τους 35 Ναούς εν λειτουργία

Άγιος Σπυρίδωνας


Ekklisies Ag. Spiridon, click to enlarge Χτίστηκε το 1589 με τη συνεισφορά της Κερκυραϊκής κοινότητας. Σε αυτόν φιλοξενείται από τότε το ιερό λείψανο του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα.
Το μεγάλο πυργοειδές καμπαναριό της εκκλησίας δεσπόζει στην Πόλη της Κέρκυρας και θα το αναγνωρίσετε κάνοντας τη βόλτα σας στην παλιά πόλη και τα κάστρα. Το καμπαναριό έχει, καθόλου τυχαία, μεγάλη ομοιότητα με το καμπαναριό της Ελληνικής εκκλησίας της Βενετίας (San Giorgio dei Greci).


 Δείτε περισσότερα ...

Οι ναοί των Παξών

Στους Παξούς υπήρχαν 39 ναοί το 1686, 45 το 1739 και 51 το 1781.

Paxi Ipapanti,click to enlarge Σήμερα στο νησί υπάρχουν 64 εκκλησίες από τις οποίες 2 είναι παλαιοχριστιανικές του 6ου αιώνα (Αγία Μαρίνα - Άγιος Στέφανος στο Πόρτο του Οζιά).
Σε όλες υπάρχουν αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά στοιχεία. Μαρμάρινα τέμπλα, πόρτες, παράθυρα, καμπαναριά, εικόνες με καλλιτεχνική και αρχαιολογική αξία και τοιχογραφίες αξιόλογες. Ολες αποτελούν αξιοσημείωτα μνημεία του νησιού.


 Δείτε περισσότερα ...

Εβραϊκή Συναγωγή

Εβραϊκή Συναγωγή.
Πρόκειται για την Παλαιά Συναγωγή (vecchia). Το σημερινό κτήριο είναι ανακατασκευή του 19ου αιώνα αφού η Εβραϊκή συνοικία υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς του Β Παγκοσμίου πολέμου.
Σώζεται το αρχικό υπόγειο με σταυρωτούς θόλους. Είχε δύο παραρτήματα, το Oratorio Medrage (1820) ακριβώς πλάι της και το Tempo Nuovo.

 

Εκκλησίες
Διευθύνσεις εκκλησιών
 Δείτε περισσότερα ...

Μονή Πλατυτέρας

Βρίσκεται στη μία είσοδο της πόλης (από το δρόμο του βορά). Κτίστηκε το 1743 αλλά καταστράφηκε  το 1798. Κτίστηκε εκ νέου το 1801 και συμπληρώθηκε το 1864 με το πυργοειδές καμπαναριό. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία, τον Αγ. Χρύσανθο και την Αγ. Δαρία.

Στη μονή υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συλλογή μεταβυζαντινών εικόνων σπουδαίων ζωγράφων, όπως ο Γ. Κλόντζας, ο π.Νικ. Κουτούζης και ο Σπ. Βεντούρας. Διαθέτει περίτεχνο  ξυλόγλυπτο τέμπλο που καλύπτεται με φύλλα χρυσού και αργύρου.

 Στη μονή υπάρχουν οι τάφοι του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, καθώς και Μητροπολιτών της Κέρκυρας.

Μοναστήρι της Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας

Paleokastritsa, click to enlargeΤο μοναστήρι της Παναγίας ιδρύθηκε το 1225. Το κτίσμα όμως που σήμερα βλέπει ο επισκέπτης είναι του 16ου-18ου αιώνα.

Τα πρώτα κτίσματα φαίνεται ότι ήταν μέρος παλαιότερης οχύρωσης από όπου και το όνομα "Παλαιοκαστίτσα". Καταστράφηκε από Γενοβέζους το 1403. Ξανακτίστηκε το 1469 και καταστράφηκε εκ νέου το 1537 από τους Τούρκους. Το 1572 ξανακτίστηκε και διατηρείται έως σήμερα με αρκετές προσθήκες και επισκευές, όπως η βόρεια είσοδος του 1722. 


 Δείτε περισσότερα ...

Ναοί

Ekklisies, click to enlarge Περιδιαβείτε τους ναούς και τα μοναστήρια της Κέρκυρας, των Παξών αλλά και των Διαποντίων. Νιώστε τους αιώνες προσευχών. Θαυμάστε την τέχνη των λαϊκών αλλά και σπουδαίων ζωγράφων της μεταβυζαντινής Κρητικής ή Επτανησιακής σχολής. Ακόμη κι αν δεν πιστεύετε ανάψτε ένα κερί στη μνήμη όσων άντλησαν μέσα σ' αυτούς τους ναούς ελπίδα και δύναμη.


 Δείτε περισσότερα ...

Μονοπάτια & Ξωκκλήσια
Click to Enlarge,Μονοπάτια & Ξωκκλήσια

Μικρά και ταπεινά, τοποθετημένα σε γωνιές απίθανου κάλλους, τα ξωκλήσια της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων σας περιμένουν. Κρατούν μνήμες από ακρίτες και βιγλάτορες. Λένε ιστορίες παλιές με πειρατές και επιδρομείς. Χαρίζουν απλόχερα μια μαγευτική θέα στο γύρω τοπίο. Γεμίζουν τη ψυχή με γαλήνη, το νου με συναισθήματα, το μάτι με ομορφιά και την καρδιά με εκείνη τη γλυκιά γεύση της ζωής που έκανε τον Εθνικό ποιητή της Ελλάδας, Δ. Σολωμό, να γράψει, «γλυκιά η ζωή κι ο θάνατος μαυρίλα».

Χαρίστε σε αυτές τις φτωχικές γωνιές κάποια μέρα των διακοπων σας. Ελάτε, αν μπορείτε, κάποιο δειλινό και πείτε εδώ το «Φως ιλαρό … ελθόντες επί την ηλίου δύση …»

Χάρτης Μονοπατιών ...
 Δείτε περισσότερα ...

Πάσχα στην Κέρκυρα

Pasxa,copyrights:View/Copy/Print but not Publish Αν υπάρχει μόνο μια ευκαιρία σε ολόκληρη τη ζωή σας για να επισκεφθείτε την Κέρκυρα τότε διαλέξτε την Άνοιξη και ειδικά την Εβδομάδα του Πάσχα. Είναι η περίοδος που η Κέρκυρα βγάζει στο φώς το σύνολο της φυσικής και πολιτιστικής της ομορφιάς.

Θα σας μεθύσουν τα άνθη, θα σας εκπλήξει το πράσινο, θα σας συνεπάρει η μουσική, θα σας υποβάλουν οι θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

Σε κανένα άλλο μέρος της γης, ούτε σε χωριό ούτε σε πόλη, δεν νιώθει κανείς τόσο έντονα την Άνοιξη να πλημμυρίζει το είναι του, και δεν απολαμβάνει με τόση ένταση την ατμόσφαιρα της μεγάλης γιορτής. Εδώ η Λαμπρή είναι τόσο λαμπρή όσο δεν φανταστήκατε ποτέ.


 Δείτε περισσότερα ...

Οι Αγιοι της Κέρκυρας

Μια σειρά Αγίων επέλεξαν να κοσμήσουν το νησί της Κέρκυρας και το νησί των Παξών με την εδώ παρουσία τους. Ακρίτες, φύλακες στα σύνορα Ανατολής και Δύσης, Ορθοδοξίας και Καθολικισμού. Αγιοι που τιμούνται και από τις δύο εκκλησίες που σήμερα συμβιώνουν εν ειρήνη.

  • Ο Αγιος Σπυρίδων, μέγας πάτρωνας και προστάτης της Κέρκυρας.
  • Η Αγία Θεοδώρα η Αυγούστα.
  • Ο Αγιος Γαϊος, πάτρωνας και προστάτης των Παξών.   

Αλλά και μια σειρά τοπικών Αγίων και Ιερών λειψάνων βρίσκονται εδώ και χαρίζουν τη ζωοδότο δύναμή τους στον τόπο και τους μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους.

Ενας άλλος Αγιος της Μεγάλης εκκλησίας της Ρωσίας άφησε βαθιά τα ίχνη του στην ιστορία και την ψυχή των Κερκυραίων αφού ως ναύαρχος του Ρωσικού στόλου τους εξασφάλισε την πρώτη ανεξαρτησία επί Ελληνικού εδάφους (1800). Ο (τότε) ναύαρχος Ουσακώφ.


 Δείτε περισσότερα ...

Σελίδα:  1 


Θρησκευτικός Τουρισμός   reviews:

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα