Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Φρούρια της Κέρκυρας
Click to Enlarge,   Φρούρια της Κέρκυρας

Εδώ σταμάτησε η προέλαση των Τούρκων προς τη Δύση.

Τα φρούρια και οι οχυρώσεις που περιβάλλουν την πόλη, , αποτελούν το ζωντανότερο μνημείο που μπορεί ο επισκέπτης να περιδιαβεί μέσα στην πόλη. Περπατώντας στα μικρά καλντερίμια, πάνω στις οχυρώσεις, ανάμεσα στα κτίρια, παίρνοντας το καφέ ή το γεύμα του στα εστιατόρια και τα μπάρ , γεμίζει εικόνες και συναισθήματα.

Το μάτι αναπαύεται πάνω στο καταπράσινο τοπίο και την μοναδικής ομορφιάς παλιά πόλη.

Το μυαλό ταξιδεύει στην κλειστή θάλασσα, αναζητά σημάδια από παλιά. Αναζητά τους τόπους που συγκρούστηκαν οι Αρχαίοι Έλληνες, όπως τους κατέγραψε ο Θουκυδίδης, τον κυνηγημένο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα , τους τόπους που άραζαν οι σταυροφόροι. Βλέπει γαλέρες και καράβια να επιστρέφουν νικηφόρα από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου . Βλέπει το στόλο των Τούρκων στην τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να προελάσει προς τη Δύση. Νιώθει την αγωνία του ενωμένου Χριστιανικού στόλου , την αγωνία των υπερασπιστών. Ακούει μέσα στις άδειες αίθουσες τα προστάγματα, τις φωνές αλλά και τα επινίκια γλέντια . Μαντεύει στα στενά δρομάκια τις ικεσίες των πολιορκημένων, τις ευχαριστήριες λιτανείες στον Αγιο Σπυρίδωνα τον " Προστάτη".

Μην παραλείψετε μια βόλτα στα φρούρια της Κέρκυρας. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορείτε να χωρέσετε μέσα σε μια μόνο ματιά ολόκληρη την ιστορία 2500 ετών στις πιο δραματικές στιγμές της.

Arco Bonati,copyrights:View/Copy/Print but not Publish

Τα δύο φρούρια βρίσκονται στα ανατολικά και στα δυτικά της παλιάς Πόλης. Στο παρελθόν ενώνονταν από τείχη. Σήμερα από τα τείχη απομένουν λίγα μόνο σημάδια και δύο απο τις πύλες. Η μία είναι η "Πύλη της Σπηλιάς" (Porta Spilea) που ονομάζεται σήμερα "Άρκο του Μπονάτη" (διπλανή φωτογραφία) και βρίσκεται μπροστά απο το παλιό λιμάνι, η άλλη είναι η "Πύλη του Αγίου Νικολάου" (San Nicolo) που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο στο τέλος της Σπιανάδας στην περιοχή Φαληράκι .

Έργα κορυφαίων αρχιτεκτόνων και μηχανικών τα φρούρια της Κέρκυρας , αποτελούν δυο από τα σημαντικότερα αμυντικά συγκροτήματα που κατασκευάστηκαν στην Μεσόγειο. Η αποτελεσματικότητα τους αποδείχθηκε από τις διαδοχικές αποκρούσεις των Τούρκων. Αποτελούν αυτά καθ' αυτά αξιόλογα παραδείγματα της στρατιωτικής αμυντικής τέχνης και οικοδομικής τεχνικής της εποχής τους (15ο έως 18ο αιώνα)

Το Παλαιό  Φρούριο στο σύνολό του, όπως σώζεται μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα ξεχωριστό χώρο περιπάτου από τους λίγους στο είδος του.

Το Νέο Φρούριο το οποίο κτίστηκε τον 16ο αι. παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για την αμυντική τεχνική και αρχιτεκτονική του. Και τα δυό φρούρια, προσφέpουν πανοραμική θέα προς την ύπαιθρο, την Πόλη, τα προάστια και τη θάλασσα.

Κατεβάστε το  kml αρχείοlΚατεβάστε το kml αρχείοl
(Σώστε το αρχείο και χρησιμοποιήστετο με το google earth)

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο Πες την γνώμη σου


Φρούρια της Κέρκυρας  reviews:

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα

 Παρόμοιες