Contact Site Map Home Greek English
Κέρκυρα, Πύλη Τουρισμού textsign
 
     
 

Μαρίνα Γουβιών

 Marina Guvia Corfu ,click to enlargeΜια από τις φημισμένες μαρίνες σε παγκόσμιο επίπεδο. Βρίσκεται  στο Ιόνιο, στην Πύλη της Αδριατικής, στο  πανέμορφο και κοσμοπολίτικο νησί της Κέρκυρας, με ωραιότατους προορισμούς σε κοντινή απόσταση, όπως τα συμπλέγματα των  Παξών, των Διαπόντιων νησιών και τα Σύβοτα.

Η μαρίνα Γουβιών  βρίσκεται μόλις 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας και το διεθνές αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, μέσα στον  πανέμορφο κόλπο των Γουβιών.

 Marina Guvia Corfu ,click to enlarge Από την αρχαιότητα  οι ναυτικοί θεωρούσαν το λιμάνι και τον όρμο των Γουβιών ως το ασφαλέστερο λιμάνι της περιοχής  μεταξύ της Αδριατικής και της Μεσογείου αλλά και ως αγκυροβόλιο  αναψυχής για να απολαύσουν το κλίμα και τις ομορφιές του νησιού.

Οι Ενετοί θαλασσοκράτορες του 17ου αιώνα επέλεξαν την περιοχή  για τη δημιουργία ναύσταθμου και ναυπηγείων, ερείπια των οποίων σώζονται έως σήμερα.

 Venetian Guvia Corfu ,click to enlarge Αργότερα, στις αρχές του 20ου αιώνα εδώ θα εγκατασταθεί ο διάδρομος προσθαλάσσωσης των πρώτων αερακάτων δημιουργώντας το πρώτο "αεροδρόμιο" της Κέρκυρας.

Η παράδοση διατηρείται ως και σήμερα καθώς ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη από όλο τον κόσμο καταπλέουν στη μαρίνα Γουβιών απολαμβάνοντας τις ομορφιές της θάλασσας και του περιβάλλοντος, το δροσερό αεράκι και την πανέμορφη Κέρκυρα.

Εδώ επίσης προσθαλασσώνονται τα σύγχρονα υδροπλάνα που συνδέουν την Κέρκυρα με τους κοντινούς προορισμούς.

 Hidroplane Guvia Corfu ,click to enlarge Η μαρίνα, πλήρως οργανωμένη και με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, λειτουργεί από το 1996.

Διαθέτει χωρητικότητα 960 σκαφών σε σταθερές και πλωτές προβλήτες, περίπου 560 θέσεις εναπόθεσης σκαφών στην ξηρά,  θέσεις για ελλιμενισμό από μία ημέρα ως 20 χρόνια για σκάφη μήκους ως 80 μέτρα.

 Στα 3.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων στεγάζονται εμπορικά καταστήματα, γραφεία ενοικιάσεως σκαφών, αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, εστιατόρια, αναψυκτήρια και μπαρ, λιμενικός σταθμός, πρατήριο καυσίμων, σουπερμάρκετ, πλυντήρια, WC και ντους, ενώ στους εξωτερικούς χώρους φιλοξενεί παιδική χαρά, πισίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμη και γήπεδο κρίκετ - άθλημα με μεγάλη παράδοση στην Κέρκυρα.

 Marina Guvia Corfu ,click to enlarge Η μαρίνα διαθέτει πλήρη τεχνική υποστήριξη για τα σκάφη. Η ανέλκυση και καθέλκυση των σκαφών γίνεται με travel lift 65 τόνων και αυτοκινούμενο γερανό 45 τόνων. Ενας μικρότερος γερανός 5 τόνων και ένα όχημα μεταφοράς σκαφών εξυπηρετούν άλλες κινήσεις. Εκτός από υδροβολή, βαφή και άλλες εργασίες στα ύφαλα, πραγματοποιείται επίσης και εύρος άλλων εργασιών συντήρησης και επισκευών που αφορούν τα σκάφη και τον εξοπλισμό τους όπως μηχανικές, ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές και ξυλουργικές εργασίες, επισκευές ιστίων, ταπετσαρίες, κτλ. Για υποβρύχιες επισκευές, επιθεωρήσεις υφάλων και άλλες εργασίες, η μαρίνα διαθέτει δύτη.

Στην ξηρά, είναι δυνατή η εκτέλεση εργασιών από τους ίδιους τους πελάτες, αν επιθυμούν κάτι τέτοιο, καθώς σε όλους τους χώρους υπάρχει ρεύμα και νερό. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα παραμονής των σκαφών σε κλειστό χώρο. Η μαρίνα λειτουργεί ολόκληρο τον χρόνο σε 24ωρη βάση.

Στην περιοχή υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία και παραδοσιακά καταλύματα ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται το γήπεδο γκολφ, ιππικοί όμιλοι, όμιλοι αντισφαίρισης, μεταξύ των οποίων και ο αρχαιότερος στην Ελλάδα, στην καρδιά της πόλης, και πληθώρα θαλάσσιων σπορ προσφέροντας πολλές επιλογές στο δραστήριο επισκέπτη.

Ταυτότητα

Ονομασία ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΙΩΝ
Διεύθυνση Κέρκυρα-Κοντοκαλι
Τηλ: 0030 26610 91900
Φαξ: 0030 26610 91829
VHF Κανάλι 69
Στίγμα μήκος: 396 48,84" N
πλάτος: 198 52,231" E

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μέγιστη χωρητικότητα σκαφών 960
Μέγιστος αριθμός αγκυροβολίου θαλαμηγών(25-30+) 28
Μέγιστος αριθμός αγκυροβολίου σκαφών ως 25 μ 930
Μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος σκάφους: 80 μ.
Μέγιστο πλάτος ανά σκάφος 6,5 μ.
Μέγιστο βύθισμα 4,5 μ.

Κατεβάστε το  kml αρχείοlΚατεβάστε το kml αρχείοl
(Σώστε το αρχείο και χρησιμοποιήστετο με το google earth)

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο Πες την γνώμη σου


Μαρίνα Γουβιών  reviews:

Σχολιασμοί TBDNBPlAUZi
Υπό [13.06.2011 12:49 - ywAWbhLOwOYb]
Posts like this brgihten up my day. Thanks for taking the time.

 
 
 

Κερκυραϊκό Περγαμόντο

Γνωρίστε το Κερκυραϊκό Περγαμόντο
egnatia

http://www.corfufestival.gr

Accomodation
Κλείσε τη διαμονή  σου
Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή.
signup
Λάβε το περιοδικό της Κέρκυρας
Εγγράψου τώρα και ανακάλυψε τί νέο υπάρχει στην Κέρκυρα. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
weather
Δες τον καιρό στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα διαθέτει το πλέον ήπιο κλίμα της Μεσογείου. Δείτε μια πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες.

RentaCar Βρείτε μια πλήρη σειρά από ενοκιαζόμενα αυτοκίνητα και τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οικομονική ενοικίαση ατοκινήτου στην Κέρκυρα

 Παρόμοιες